•  Vânzările pentru pâinea proaspătă au scăzut cu peste 60%
  • Reprezentanţii ANPC spun că nu există niciun risc de infectare cu noul virus prin alimente
  • Aflaţi în autoizolare, oamenii s-au apucat să îşi facă singuri pâine acasă, iar astfel au crescut vânzările la făină și drojdie

Pâinea caldă nu se mai vinde ca odinioară. După ce ani la rând am fost cei mai mari consumatori de pâine din Europa, în ultima vreme dăm semne că încercăm să îngropăm acest top. Coronavirusul ne-a schimbat inclusiv obiceiurile de consum. Astfel, de teama infectării, oamenii nu mai cumpără pâine neambalată. Acum, sunt preferate produse care pot fi păstrate mai mult timp.

Producătorii de pâine spun că traficul a scăzut cu mai mult de 50% şi asta a avut un impact major asupra produselor cu perisabilitate.

Totodată, reprezentanţii ANPC te asigură că nu există riscul să te îmbolnăvești de COVID-19 prin alimente şi îți recomandă doar să respecți regulile de igienă date de autorităţi.

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

În timp ce vânzările pentru pâine scad, drojdia şi făina se vând acum „ca pâinea caldă”. Vânzările de drojdie au crescut de 3 ori faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Partenerii noștri