Virusul este o particulă submicroscopică care cauzează o infecție în organism. Acesta deține material genetic de tip ADN  sau ARN, pe care îl reproduce.

Cele mai comune tipuri de infecții virale implică tractul respirator. Infecțiile scad capacitatea organismului de a se apăra, pregătind terenul pentru infecțiile bacteriene sau germeni oportuniști. Așa că dacă simți o stare de oboseală, dureri musculare sau dureri de cap este timpul să iei măsuri și să te protejezi.

Îți poți crește imunitatea folosind elixirul rășinos produs de albine, propolisul, care este folosit de mii de ani pentru proprietățile sale medicinale. Acesta are un efect benefic asupra sistemului respirator, prevenind gripa și răceala. Propolisul regenerează țesuturile, accelerează vindecarea rănilor, previne infecțiile și susține sănătatea pielii.

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

Un alt compus care ajută la dezinfectarea căilor respiratorii superioare dar și la împrospătarea respirației este albastrul de metilen. Proprietățile sale antimicrobiene îl fac un remediu rapid și eficient pentru durerile și usturimile din gât. Argintul coloidal este un alt ingredient care îți întărește și tonifică sistemul imunitar.

Valoarea cea mai mare a argintului este dată de ionii de argint care au proprietăți antibacteriene și antifungice. Uleiul esențial de Ravensara este un alt antidot folosit împotriva virusurilor.

În aromoterapie dar și prin masaj, acesta stimulează imunitatea și o revigorează. În Madagascar, țara lui de origine aborigenii foloseau extractul din frunze pentru a prepara uleiul care vindeca și care era folosit de generații ca tonic, antiviral și dezinfectant.

Un alt remediu, originar din Australia, este uleiul esențial de Arbore de ceai, sau Melaleuca. Triburile autohtone l-au folosit din cele mai vechi timpuri pentru a combate infecțiile, disminua durerile dar și pentru a întări sistemul imunitar.  Aceștia striveau frunzele și le aplicau direct pe piele pentru efectul său răcoritor.

Câteva picături de ulei va purifica și împrospăta aerul, îți va întări încrederea și va combate anxietatea. Iar uleiul esențial  de oregano, care este considerat unul dintre cel mai eficiente antibiotice naturale  îi va conferi organismului o protecție imbatabilă.

Partenerii noștri