Succesul lui i-a încurajat pe mulți să se apuce de muzică și să-și construiască studiouri improvizate prin garaje. Artiștii se uitau de jos către el, îi dedicau cântece sau chiar albume întregi. Au încercat să-i copieze stilul, freza, în speranța că-i vor călca pe urme.

Dar regele nostru nu s-a născut rege. În august 1953, Elvis s-a prezentat la recepția celei mai tari case de discuri din Memphis ca să plătească pentru câteva minute de studio.

A tras două cântece pe o placă de gramofon, cadou pentru mama sa, sperând în secret să-i descopere cineva talentul. Întrebat de recepționistă ce gen cântă, Presley a răspuns: “cânt de toate”. Recepționista a continuat, “bine bine, dar ca cine suni?” La care Elvis, plictisit, i-a zis că nu sună ca nimeni!

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

Dar a trecut mai bine de un an și părea că eroul nostru nu va avea niciodată succes în muzică, așa că s-a angajat ca șofer de tir. În căutarea unui solist alb care să poată recrea sound-ul și emoția artiștilor de culoare, șeful Sun Records și-a amintit de Elvis și l-a chemat în studio.

Noaptea târziu, după ore de încercări fără succes, gata să renunțe pentru totdeauna, Elvis ia chitara și începe cântecul ‘That’s Alright’. Și elementele magice s-au pus în mișcare. 3 zile mai târziu, piesa era pe radio, ascultătorii blocau linia încercând să afle cine cântă. Așa a început totul pentru rock n roll, așa a început totul pentru Rege.

Partenerii noștri