M-a rugat Slavici să-l ajut din nou să se mute. Iarăși? – i-am zis. Eh, știi cum e – mi-a răspuns Slavici cu un oftat din care am înțeles că-l iubea și că va avea grijă de el mereu.

Cînd s-a mutat de la Iași la București l-am așteptat la gară. Am dat să-l ajut să-și care bagajele și mi-a zis: ”astea-s bagajele mele: cărți, manuscrise, cioboate vechi, lăzi cu șoareci și molii populate la încheieturi cu deosebite naționalități de ploșnițe…”

De la gară, l-am dus într-o chilioară în curtea mănăstirii Caimata. După puțin timp, l-am mutat în Speranței 4. Acolo s-a certat  cu proprietăreasa pe care o bănuia că-i umblă prin lucruri cînd el nu-i acasă. M-a căutat să-l ajut iarăși cu mutatul. L-am mutat pe strada care e azi George Enescu, la dl Maiorescu. A stat puțin și acolo. A stat și la Slavici, în Piața Amzei. Cam toate locurile pe unde a stat s-au demolat…

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

În fine, l-am tot mutat…

Dar am avut mereu impresia că venirea la București nu i-a făcut bine. Detesta Bucureștii, cu ulițele murdare, cu oamenii pezevenghi și gălăgioși, cu ziarele veninoase și agramate, cu politica veroasă.

 La București a mai prins cinci – șase ani de genială creativitate. Apoi, au venit demolările…

Partenerii noștri