Trăiești într-o țară și într-o epocă în care rata divorțurilor s-a dublat pe parcursul unui singur an. În 2020, anul pandemiei, în România, s-a înregistrat un divorț la 2,7 căsătorii, de două ori mai mult decât în anii precedenți. Cei care aleg să divorțeze sunt mai ales tineri din mediul urban, cu educație peste medie iar motivele sunt stresul, găsirea unui alt partener sau dispariția sentimentelor față de celălalt.


Un astfel de divorț din lipsă de dragoste, într-un cuplu middle class din epoca noastră, analizează regizorul Andrei Zviaghințev în filmul său, Loveless, cu care a câștigat marele premiu al Juriului la Cannes și a obținut o nominalizare la Oscarul pentru film strain în 2017. Regizorul rus reușește să investigheze în profunzime toate nuanțele acestui divorț între doi oameni a căror grabă de a scăpa cât mai repede unul de celălalt provoacă fuga de acasă a singurului lor copil.


Un mare creator atmosferă în cinema – imaginea filmului Loveless te va bântui multă vreme – Andrei Zviaghințev reușește să-ți arate în detaliu destrămarea cuplului modern așa cum n-o vei putea înțelege niciodată din cifrele reci ale statisticii.

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

Partenerii noștri