Dar nu doar așa, din gură. Să se fi îmbogățit pe bune. Să vezi tu cu ochii tăi că mai vine la birou doar ca să trimită șeful să-i ridice homarul de la recepție, că nu mai are Renault Clio, chestii din astea evidente.

Știi de ce te întreb? Pentru că eu n-am niciun prieten care să fi făcut bani din bitcoini. Ori n-or fi vrut să strice prietenia cu mine pentru câteva sute de mii de euro? Nu știu.

Singurul prieten care a făcut bani din cripto e unul care, când a explodat bitcoinu’, vindea pe OLX tricouri cu “Bitcoin millionaire!”. Am cumpărat și eu, că îți dădea și un bănuț de plastic cadou.

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

În rest, eu văd doar băieți care șoricăresc zilnic pe telefoane. Se chiorăsc în niște aplicații și șușotesc prin birouri de zici că au aflat cine știe de rețetă de shaorma.

M-am uitat și eu pe o aplicație din asta. După ce ca e scrisul mic, mai sunt și mii de monede.

Ai văzut că toate au nume de saune și de piscine? Ethereum, Elysium, Stelar, Emerald. Mă, voi tranzacționați sau vă duceți la Therme?

Care-i faza? Mă tem că singurul motiv pentru care din ce în ce mai mulți cumpără criptomonede e ca din din ce în ce mai mulți cumpără criptomonede.

Din câte mi-a explicat și mie un vecin de blockchain care a făcut deja 65 E, cică nu e ca la bursă. La bursă te poți informa. Mai vezi și tu c-a mai picat un Boeing, cu tot cu acțiuni, mai vezi că a mai scos Musk ceva din plenetă, mai urcă Apple…

Dar aici, cică majoritatea monedelor susțin nuș’ ce mare business care nici nu s-a lansat, nu știu ce invenție. Sunt d-ăștia care zic că dezvoltă pe dreacu să-i ia, că scot ei apa din pepene, că fac colacul cu sonerie să vină salvamarul… Sau îți zic că citesc în pete de sânge, ca Elizabeth Holmes, fata aia care e anchetată acum de americani.

Deci care sunt șansele să știi tu că va crește moneda 547 de pe rândul 12?

Eu înțeleg că n-ai când să mai faci și bani dacă toată ziua muncești? Dar nici să pierzi timpul cu prostiile astea, fratele meu.

Mai bine pui la pariuri când joacă Italia cu Republica Moldova. Sau să te împrumuți la cămătari și să le faci flagrant când le dai banii înapoi. Nu știu… Orice altceva e mai profitabil.

Tu nu vezi că până și țările își iau țeapă? Bine, e adevărat că El Salvador nu e chiar o țară, dar, totuși e. Marți au făcut bitcoinul monedă oficială. Miercuri, bitcoinul a scăzut 10%. Au ieșit ăia în stradă, au ars cauciucuri, a ieșit haos mare. Deci nu e siguranță. E la noroc!

Uite, eu chiar am noroc. Zi-mi mie ce monede ai luat! Și pe ce aplicație…?

Partenerii noștri