Cred că e toată lumea de acord că suntem cu moralul la pământ.

Mie, unul, îmi vine să plâng că nu sunt vesel. Dar nu am ce să fac. Trebuie să ne gândim la ce ne-a rămas.

Iar cele mai bune lucruri pe care le mai avem sunt chiar cele pe care nu le avem: n-avem atentate teroriste, uragane, tsunami, vulcani activi, nici dinozauri sau zombi.

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

În plus, întotdeauna, oricât ne-ar fi de greu, ne putem gândi la românce. Nu e niciun clișeu, chiar sunt cele mai frumoase din lume! Eu, unul, n-aș sta cu o nemțoaică, cu o grecoaică sau cu o englezoaică nici la Burj Al Arab pe banii ei.

Bine, eu am cunoscut și multe englezoaice știrbe. Pentru că alt lucru minunat la România sunt stomatologii ieftini. E plin de străini care au mai rămas cu doi-trei dinți și, ca să nu doarmă și cu ăia sub pernă, vin să se trateze aici. Îi zice turism stomatologic! Dantour!

Revenind la românce, cel mai mișto e că ne și acceptă așa cum suntem. Că, să fim serioși, avem și doi-trei bărbați frumoși, dar majoritatea suntem urâți, burtoși, buhăiți, cu pungi de Metro la ochi. Uită-te la mine ca în oglindă! Suntem țara celor mai urâți bărbați care au cele mai frumoase iubite și soții. Bine că nu e invers!

Care-i faza? România încă are cel mai bun și cel mai ieftin internet de pe glob. Asta înseamnă și că orice tâmpit poate vedea live-urile lui Șoșoacă și le poate lua de bune, dar, pănă la urmă, ăsta e secretul unui Halloween reușit. Copiii mei chiar se distrează cu ea.

Apropo de copii, mai vrei lucruri bune? Concediul maternal! La noi, stai lejer acasă vreo doi ani. La alții europeni, după 6 luni, gata! La muncă! Lași copilul cu mama, cu bona, și de duci. Când te întorci de la muncă, deja dă bacul. Apoi, învățământ universitar moca. O altă șmecherie la români.
Mai vrei? Ai libertate! Deplină! Ai legi, dar nu le respectă nici dracu. La noi, polițistul nu vrea să fie om rău ca să-l blesteme lumea. Și bine face!

Mereu am zis: Cum e el cu noi, așa să fie și Dumnezeu cu el!

Deci, ce zici, patroane?

Partenerii noștri