• Tot mai mulţi copii primesc „banii de buzunar” de la părinţi pe card.
  • Copiii pot să-şi facă un card de debit încă de la 14 ani, la unele bănci.
  • În România sunt 14 milioane de carduri active.

Dacă eşti un părinte modern, ştii deja că tot mai mulţi adolescenţi preferă să primească banii de cheltuială pe card. La fel este şi Mădălina Cernea, care de doi ani îi transferă bani pe card fiului ei Matei. Cum generaţia Z este tot mai dependentă de tehnologie, portofelul virtual de pe telefonul mobil a câştigat teren în faţa celui de buzunar. 

Mădălina Cernea, mamă: „Copiii din ziua de astăzi sunt digitali, sunt mai buni decât noi la toate tehnologiile astea şi sincer nu mi s-a părut nicio secundă că a fost ceva dificil pentru el, dimpotrivă.”

„Are portofel pentru că trebuie să ţină cardul în ceva şi atunci îl ţine în portofel, deşi a descoperit în urmă cu vreun an de zile diversele servicii de plată cu direct cu telefonul.”

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

Cătălin Creţu, director general VISA: „Din ce în ce mai mulţi părinţi vor testa şi poate vor adopta această modalitate, pentru copiii de la o anumită vârstă în sus, care ştiu să cumpere şi să facă plăţi. Evident şi sub controlul parental strict, pe care aceste produse îl oferă, cred că destui părinţi vor începe să facă acest lucru pentru cumpărături mici.”

Partenerii noștri