• Nici facultatea nu va mai fi ce a fost. Ministrul Educatiei Ligia Deca spune că, după noua lege, Facultățile pot să țină doar doi ani – cu câteva excepții: Medicină, Arhitectură și Drept. „E presiunea mediului de business” – argumentează Deca.
  • Au mai rămas 4 zile până la 1 Mai, dar startul petrecerii se dă peste câteva ore. La mare a inceput… marea întrecere intre stațiuni. Miza nu e masa și hotelul – e bătaie pe petreceri. La Mamaia bubuie deja muzica – e festivalul Sunwaves. Costineștiul face valuri cu Beach Please și cu cel mai mare festival de rock de pe litoral – cu Vama, Șuie Paparude și Vița de Vie – ca să spun doar 3… trupe mari.
  • Papa Francisc a luat o decizie istorică pentru Biserica Catolică. Le dă voie si femeilor să voteze la următorul sinod. Și Biserica Anglicană mută ceva. Spune că a folosit prea mult cuvântele „familie și căsătorie” și de aia nu mai vine lumea la biserică. Acum pregătește discursuri speciale pentru cei singuri.
  • Când majoritatea cluburilor de fotbal se gândesc cum să mărească prețurile la bilete, nemtii de la Fortuna Düsseldorf au venit cu o idee opusă: biletele să fie gratis! E un program pilot pentru primele 3 meciuri din viitorul sezon. Sponsorii vor plăti pentru suporteri. Fortuna e in liga a doua și are un stadion cu peste 50.000 de locuri.
  • E foame de bani la guvern. Ministerul Finanțelor a imprumutat azi 1,6 miliarde de lei de la bănci. Îi va da inapoi cu dobânzi de peste 7%.
  • Visul oricărui gamer – Fără experiență medicală, dar a inventat robotul de fertilizare controlat cu o manetă Playstation. El automatizează procesul de fertilizare în vitro si funcționează. Luna asta s-au născut două fetițe.
  • Cât mai durează războiul din Ucraina? Rusia ar putea să-l ducă încă un an, iar Ucraina să se apere – atâta timp cât primește arme, spun analiștii americani – după informațiile lăsate in presă de serviciile secrete. Cât de eficiente au fost sancțiunile împotriva Rusiei? Păi n-au fost…arată o analiză a Washington Post.
  • Biden a fost la invitat la serenadă. Președintele Coreei de Sud e cel care l-a emoționat cu o melodie clasică americană.

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

Partenerii noștri