Rozmarinul este un arbust aromat veșnic verde, originar din regiunea mediteraneană. Prima mențiune a plantei se găsește pe tabletele de piatră cuneiformă încă din anii 5000 î.Hr.

Rozmarinul face parte din gama de remedii medicinale, delicii culinare și a fost folosit din cele mai vechi timpuri ca farmec al dragostei. Miresele purtau adesea rozmarin la nunți pentru că era un simbol al fericirii, loialității și iubirii.
Planta era considerată sacră și pentru vechii egipteni, romani și greci. Ramuri uscate de rozmarin au fost găsite în mormintele egiptene de acum  3000 de ani. Se credea că mirosul de rozmarin păstra trupurile moarte, iar culoarea verde a frunzelor simboliza eternitatea.

O altă legendă spune că rozmarinul ar fi avut florile albe, dar culoarea lor a fost schimbată în albastru atunci când Fecioara Maria și-a așezat mantia pe un arbust în timpul fugii ei în Egipt.

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

Astăzi rozmarinul ocupă un loc special în gătitul gourmet datorită parfumului său minunat. El este utilizat pentru tratarea indigestiei, ajută la o mai bună circulație a sângelui și este foarte bun pentru concentrare, cu efecte excelente asupra memoriei.

Dimineața dacă respiri mirosul plantei, scapi rapid de somnolență, pentru că este cunoscut și ca un veritabil leac pentru lene.

Cât despre purificarea casei, nu ezita a-l folosi alături de tâmâie, pentru că planta este cunocută pentru puterile sale de a îndepărta energiile negative. Mai mult dacă așezi o crenguță de rozmarin sub pernă te ajută să ai un somn liniștit fără coșmaruri.

Partenerii noștri