Busuiocul este o plantă originară din India, cultivată de peste 5.000 de ani despre care se spune că este planta lui Krishna și a lui Vishnu. Bunii hinduși nu se culcă fără o rămurică de busuioc pe piept, care îi duce în timpul somnului pe tărâmurile paradisiace.

Din India, busuiocul a fost transportat în Orientul Mijlociu, unde egiptenii antici îl foloseau ca parte a procesului de mumificare.

La greci și în aproape toate țările creștine, busuiocul este considerat plantă sacră. Agheasma se face cu ajutorul busuiocului, și cu un buchet de busuioc se împrăștie apa sfânta.

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

Dar dincolo de dimensiunea spirituală și magică, busuiocul mai are o calitate importantă – aceea de plantă vindecătoare. Frunzele acestei plante sunt un tonic excelent pentru sistemul nervos și contribuie la întărirea memoriei. De asemenea, stimulează mintea conştientă şi sentimentele de fericire.

Astăzi, busuiocul este popular în bucătăria asiatică, dar mai ales (și) în cea italiană unde pastele nu au savoare fără faimosul pesto.

Dacă vrei împlinire, dragoste și sănătate în viața ta, încearcă să consumi mai des planta magică.

Iar dacă vrei să întinerești, pune seara, într-un litru de apă, 3 crenguțe de busuioc, iar dimineață filtrează și bea conținutul în loc de apă. Vei vedea că te vei simți mai tânăr și frumos.

Partenerii noștri