Ne-am luat doza de inovație pe anul ăsta. Am vazut la începutul anului cu ce o să ne scoată marii producători din tech banii din buzunar. Hai să facem un wrap-up si să vedem cu ce ne-am ales dupa CES și MWC. După ce ne-au surprins în LA cu cele mai tari ecrane și cele mai deștepte procesoare, cu oglinzi care te trimit la doctor cand esti bolnav sau cu ochelari pentru nevazatori, producătorii și-au mutat stand-urile de prezentare la MWC de la Barcelona, unde ne-au furat ochii cu ce au păstrat secret la CES. Cu ce am rămas? Pai cu telefoane, multe. Laptopuri care au împărțit piața în două și o mașină făcute de niște băieți care de obicei fac.. telefoane.
Hai să le luam pe rând – olandezii au venit cu telefonul care le bagă frica în oase și lui Apple și lui Samsung. De ce? Pentru că lui Fairphone 5 poți să îi schimbi absolut toate piesele în mai puțin de 2 minute. Modulul de camere, procesorul, bateria și stocarea – asta e doar o parte din componentele pe care poți să le schimbi singur acasă. Piese pentru el vor fi produse pentru următorii 10 ani, iar garanția e pe termen lung ca la mașini – 10 ani.
Olandezii ăștia – oamenii practici, dar chinezii au vrut să fure toate privirile. Lenovo l-a adus în lume pe ThinkBook Transparent Display, adică primul ei laptop cu ecran transparent. E un prototip aflat încă în fașă, așa că, la fel ca televizioarele transparente ale lui Samsung, imaginea are doar o calitate HD – deci e mai mult o jucărie fancy decât un prieten de cursă lungă. Ecranul transparent are o opacitate de 55% – îl vezi ușor pe colegul din spate – și e destul de mare, are puțin peste 17 inci. Totuși, ca să iți facă viața mai ușoară, chinezii au mai pus un ecran care ține loc de tastatură. Și nu glumesc. Pe ecranul ăsta poți să pui touchpad și tastatură virtuale, când nu îl folosești ca să vezi conținut la calitate maximă.

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

Partenerii noștri