La sfârșitul lui ianuarie 1978, Fleetwood Mac ajungeau în vârful topului britanic cu albumul Rumours. Discul venea pe fondul succesului uriaș înregistrat de albumul precedent, cel eponim, dar și al unei perioade tip-ABBA în interiorul trupei, cu inimi frânte, certuri și despărțiri. Au dat-o la pace ajutați de petreceri uriașe și substanțe interzise, pe toată durata înregistrărilor. Ce a ieșit? Un album nemuritor, care din când în când capătă o nouă viață.

Au trecut 44 de ani de la lansare și Rumours are parte în continuare de vânzări uriașe. A fost, de exemplu, cel mai bine vândut album al lui 2020 pe vinyl. Muzica Fleetwood Mac a primit recent și un boost substanțial de popularitate datorită rețelelor sociale.

Un american și-a filmat drumul spre birou, în timp ce bea suc de merişoare şi asculta relaxat şi zâmbitor, în ciuda tuturor necazurilor din lume, piesa Dreams, chiar de pe albumul Rumours. A postat imaginile pe TikTok, unde a făcut sute de milioane de vizualizări. Mulți s-au grăbit să-l imite, printre care și toboşarul Mick Fleetwood şi solista Stevie Nicks, care i-au și răspuns la video. Ca urmare, vânzările Fleetwood Mac s-au triplat şi muzica lor a ajuns la noi și noi generaţii.

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

Partenerii noștri