Filmul îți va da ocazia să vezi cât de mult s-a schimbat politica Hollywood-ului în privința minorităților sexuale într-un timp relativ scurt. Dacă acum Academia Americană de Film introduce treptat standard de incluziune socială care-i obligă pe producătorii și autorii de film să aibă un anumit procent de angajați și personaje aparținând minorităților, în urmă cu doar 10 ani The Kids Are All Right era considerat un film foarte curajos pentru industria cinematografică.

Regizoarea Lisa Cholodenko, inspirată de propria sa biografie, a avut îndrăzneala de a aborda un subiect delicat la aceea vreme pentru cinema-ul mainstream: viața conjugală a unei familii…deloc tradiționale. În rolurile principale, joacă excelent Annette Bening și Julianne Moore – partenere în acest cuplu nonconvențional.

Felul inteligent și emoționant în care regizoarea a construit povestea filmului, alternând cu dezinoltură momentele dramatice cu situațiile comice, a spulberat temerile și prejudecățile Hollywood-ului. Succesul de public a fost un semnal puternic pentru industria de film care a mirosit imediat oportunitatea de a aborda cu mai mult curaj teme legate de minoritățile sexuale. Comedia a câștigat Globule de aur pentru cea mai bună comedie și cea mai bună actriță – Annette Bening -și a fost nominalizat la 4 premii Oscar.

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

Cred că Roger Ebert, un celebru critic de film American, a rezumat cel mai bine impactul filmului The Kids Are Allright asupra publicului smart și lipsit de prejudecăți. E, de fapt, un film despre mariaj în general, cu toate problemele și provocările pe care le ridică orice fel de căsătorie, în general.

Și acum, onest vorbind, care dintre noi poate rămâne insensibil la acestă temă complexă și complicată care este căsătoria?

Partenerii noștri