Nu sunt pantofi, sunt Louboutin!

Povestea din spatele celebrilor pantofi cu talpă roșie a început cu o simplă vizită la un muzeu din Paris. Când a intrat în muzeu, băiatul Christian Louboutin a observat un semn care interzicea accesul în sală persoanelor care purtau pantofi cu toc. Imaginea grafică a pantofilor de pe panou i-a rămas întipărită în memorie, iar în scurt timp caietele de școală s-au transformat în carnete cu schițe.

În anii ’90, Louboutin a reușit să lanseze prima linie de pantofi pentru femei, iar în 1993 povestea pantofului cu talpă roșie începe să prindă contur. În acel an, Louboutin lucra la o pareche de pantofi inspirată din lucrarea celebrului pictor Andy Warhol, intitulată „Flowers”. În timp ce privea prototipul, designer-ul a realizat că modelul său de pantofi nu se ridica la nivelul dorinței creatoare. La momentul acela, Sarah, una dintre asistentele sale își făcea unghiile cu ojă roșie. Louboutin i-a luat sticluța cu ojă și a pictat partea inferioară a pantofilor. Așa a apărut prima talpă rosie, transformată ulterior în semnătura designer-ului, care ani mai târziu a atins un statut totemic în lumea modei. A ales roșu pentru că este o culoare captivantă, memorabilă și pasională.

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

Louboutin a lansat chiar și o ojă ca tribut adus tălpii roșii. „Rouge Louboutin” este în același ton cromatic cu talpa celebrilor pantofi și vine într-o sticluță cu capac asemenea unui toc stiletto.

Pigalle, sau cu alte cuvinte, un vârf și un toc ascuțit, o talpă roșie și o suprafață din piele lăcuită, sunt componentele celui mai râvnit și celui mai bine vândut pantof din lume.

Designer-ul a spus: „Un pantof nu este doar un design, ci este o parte din limbajul trupului tău. Felul în care te vei mișca este dictat de pantofii tăi.” Cenușăreasa este chiar dovada că o pereche de pantofi îți poate schimba viața!

Partenerii noștri