Nu este o geantă, este un Chanel 2.55!

Chiar dacă au trecut 66 de ani de la lansare, geanta creată de Grabrielle Chanel a rămas o piesă care se asortează ușor la orice tip de ținută.

Prima poșetă de umăr a proiectat-o în anii ’20, însă istoria genții Chanel 2.55 a început în luna februarie a anului 1955, de aici și denumirea.

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

„Mă săturasem să-mi țin geanta în mână și s-o pierd, așa că i-am adăugat un cordon și am început s-o port ca geantă de umăr”, spunea Coco Chanel.

Ideea pentru acest model a plecat de la gențile purtate de soldați. Banduliera din zale metalice este în amintirea lanțurilor cu care erau legate cheile îngrijitorilor din orfelinatul în care și-a petrecut copilăria. Pe de cealaltă parte, jachetele purtate de jockey la călărie au fost sursa de inspirtatie pentru modelul cu care a matlasat pielea. Buzunarul interior al genții, prevăzut cu fermoar, a fost conceput pentru a-și ascunde scrisorile de dragoste semnate de spionul Hans Gunther von Dincklage, cu care avea o aventură. 2.55 s-a dovedit a fi o geantă practică, iar în timp a devenit un accesoriu iconic dorit de toate împătimitele modei.

În 2005, când s-au împlinit 50 de ani de când Coco a creat prima geantă de acest gen, Karl Lagerfeld a făcut un upgrade modelului. Închizătoarea dreptunghiulară din metal, cunsocută sub numele de „Mademoiselle”, a fost înlocuită cu logo-ul casei de modă și banduliera din lanțuri a fost împletită cu o curea din piele. Reinterpretarea este cunoscută sub numele de „classic flap bag” și este confecționată din texturi variate, cum ar fi: catifea, tweed, piele de crocodil sau șarpe. Însă, toate au la baza modelul original.

Fenomenul Chanel a făcut ca lumea modei să fie mult mai surprinzătoare, în timp ce umărul femeii moderne știe cât de mult contează balansul unei genți care a făcut istorie.

Partenerii noștri