Nu sunt blugi, sunt Levi’s!

„Stimate domnule Strauss,

Astăzi, una dintre clientele mele a intrat în magazinul meu plângându-se că buzunarele salopetei tale nu sunt suficient de rezistente, salopetă în care soțul clientei mele își ține uneltele de săpat pentru căutarea aurului. În acel moment atașam curele de piele pe o pătură pentru cai la care adăugam nituri de alamă și mi-a venit o idee…”.

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

Jacob Davis, autorul scrisorii, l-a contactat pe angrosistul evreu Levi Strauss pentru a pune bazele unei afaceri. Davis a vrut să breveteze o invenție, atașarea riveților metalici la buzunarele pantalonilor. În mai 1873, au obținut brevetul și în felul acesta au apărut blugii.

Strauss a mai venit cu o serie de idei. Deasupra buzunarelor din spate, a cusut un petic din piele cu un desen. O grafică cu doi cai care trag de o pereche de blugi, un indicator al rezistenței la uzură. Clienții lui Levi, când mergeau să achiziționeze o pereche de pantaloni din denim, tot ce trebuiau să facă era să ceară blugii cu doi cai. Pe lângă cele patru buzunare, Levi’s a mai introdus unul mic în față, folosit pentru a proteja ceasurile de buzunar.

Când ne uităm la istoria Levi’s, rădăcinile sunt adânc înecate în iconica vopsea indigo, dar Strauss a inventat și blugii negri. În 1956, Levi a creat o pereche de pantaloni din denim negru pentru Elvis Presley. Vezi ținuta în filmul „Jailhouse Rock”. Elvis nu a fost încântat de blugi, dar acest moment din cinema a avut o importanță uriașă în moda și cultura tinerilor.

Au trecut mai bine de 100 de ani și blugii încă te fac să te simți bine, dar o pereche Levi’s te fac special!

Partenerii noștri