Toate fetițele visează că un prinț se va îndrăgosti de ele și le va face regine. Apoi… cresc. Unele devin însă regine în cariera aleasă. Pentru Letizia Ortiz Rocasolano, acesta e abia începutul poveștii.

Tânăra spanioloaică a urmat studii de jurnalism. A lucrat apoi pentru Bloomberg, CNN și, din anul 2000,  TVE, televiziunea națională din Spania. Era deja frumoasă, a devenit și credibilă: după 11 septembrie, transmitea live de la Ground Zero; în 2003, făcea reportaje de război în Irak. S-a întors acasă pentru a deveni prezentatoarea știrilor. În fiecare seară, Letizia Ortiz privea Spania în ochi. De la tatăl jurnalist, învățase să spună adevărul în cuvinte accesibile tuturor. De la mama asistentă medicală, moștenise zâmbetul și privirea care alungă frica și alină durerile. A devenit regina audiențelor.

Și aici, istoria s-a împletit cu basmele copilăriei. Prințul Felipe s-a îndrăgostit de ea și i-a cerut mâna, pe care i-a pus un inel cu 16 diamante. Letizia Ortiz a fost prima femeie din popor care a devenit Principesă a Asturiilor iar după abdicarea regelui Juan Carlos, regina Spaniei. La fel ca până atunci, și-a luat munca în serios, reprezentând Coroana în întâlnirile internaționale. Acasă, a născut două principese, Leonor și Sophia. Se ocupă activ de creșterea lor iar în restul timpului este dedicată cauzelor sociale: drepturile copiilor, accesul la cultură și reforma în educație. Eleganța ei impecabilă îi permite să ducă în lume renumele designerilor de modă spanioli. Iar când îi apar primele fire de păr alb, nu le ascunde. Letizia știe că sinceritatea și caracterul te fac mai frumoasă decât orice fard.

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

Demult, visătorii erau numiți ”cei care construiesc castele în Spania”. Eu închid aici cartea de povești și îți spun: castelele există aievea iar la fereastra lor e o regină de vis.

Partenerii noștri