La ce te gândești când îți spun- Spaghetti and Meatballs. Cu siguranță îți aduci aminte de scena iconică din filmul- Doamna și Vagabondul. Spaghetele cu chiftele, savurate până la sărut de cei 2 cățeluși, au devenit un simbol al romantismului animat.
Și Regizorul Francis Ford Coppola a adus în prim plan spaghetele cu carne în filmul său- The Godfather. Printre tensiuni, afaceri și mafie acest fel de mâncare devine un simbol al unității familiale.
Duo-ul delicios este o călătorie culinară plină de savoare și istorie. Povestea lor începe în inima Italiei. Conform legendelor, Marco Polo le-ar fi adus aici, la sfârșitul secolului al XIII-LEA, fiind inspirat de minunile descoperite în Orientul Îndepartat.
Chiftelele, sau „polpette”, așa cum le numesc italienii, au propria lor poveste, cu origini împletite cu bucătăriile antice romane și grecești.
Cine le-a adus împreună? Încă nu știm, dar combinația dintre paste și aceste biluțe de carne și-au câștigat popularitatea în Statele Unite, în secolul 19, datorită imigranților italieni care, în căutarea visului american, și-au păstrat tradițiile culinare. Sosul de roșii, pregătit cu dragoste, îmbină roșiile proaspete cu aromele subtile ale cepei și usturoiului, condimentându-se cu un strop de zahăr și boia dulce. Chiftelele se prepară din carne de de vițel, vită sau porc, cu ceapă, usturoi, ou, pesmet, uneori parmezan ras, asezonate cu ierburi aromatice locale.
Te poți bucura de ele peste tot în lume. De la străzile aglomerate din Napoli, până la restaurantele elegante din New York.

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

Partenerii noștri