Într-o lume plină de preparate tradiționale și rețete seculare, există un fel de mâncare care a cucerit inima multora în moduri neașteptate, un preparat care întruchipează perfect esența sezonului: Pastele Primavera.
Deși sună italian, dar acest preparat a fost de fapt făcut popular în America anilor ’70. Sirio Maccioni, co-proprietar toscan al celebrului restaurant din New York, Le Cirque, a introdus inițial pasta primavera ca un fel special în afacerea restaurantului. Totul a început când, într-o vacanță în Canada, Maccioni și prietenii săi s-au săturat de mâncărurile cu vânat și pește, cerându-i un preparat mai ușor. Cu doar câteva legume din frigider și puțină smântână, Sirio a creat o rețetă ce avea să fie cunoscută sub numele de „pasta primavera” – o masă perfectă pentru zilele de primăvară, plină de prospețime și culoare.
Pastele Primavera au devenit celebre printr-un articol din 1977 în The New York Times Cookbook, semnat de Craig Claiborne, care includea rețeta preparatului.
Pastele (de obicei spaghetti sau penne) sunt amestecate cu o mulțime de legume proaspete – morcovi, ardei gras, dovlecei, roșii cherry, usturoi, smântână și, desigur, busuioc proaspăt. Pastele se fierb al dente, iar legumele se sotează rapid într-o tigaie cu usturoi și ulei de măsline. După ce sunt combinate, se adaugă smântâna și parmezanul, pentru un final cremos și delicios.
Este atât de rapid și ușor, încât ai impresia că toată primăvara s-a concentrat într-o singură farfurie. De asemenea, este un preparat versatil, care poate fi adaptat în funcție de sezon, schimbând legumele sau adăugând ierburi aromatice diferite. Simplu si gustos. Poftă bună!



Recomandări

CE TE SURPRINDE LA GRAMMY?
GALA GRAMMY E ȘI DESPRE MODĂ
CINE CÂȘTIGĂ PREMIILE GRAMMY?
CRYING HAPPY TEARS
CHATBOȚII PREIAU FLIRTUL PE TINDER
O LUĂM UȘOR?

Partenerii noștri