„Constrângerile izolării au determinat pe fiecare în parte să își pună întrebări cu privire la propriul mod de viață, la adevăratele nevoi, la aspirații.”

Ai stat mai mult pe internet în ultimul an. Așa că dacă tot suntem în preajma Zilei Internaționale a Internetului, care e pe 29 octombrie, uite ce ai câștigat. Ce ai pierdut știi tu mai bine, dar ”O nouă cale. Lecțiile coronavirusului” este o carte în care Edgar Morin a colaborat cu Sabah Abouessalam pentru a nota ce ar trebui să știi după primele valuri de epidemie. Și ca mai toate lucrurile de care ai nevoie, și revelațiile acestei perioade se înscriu într-un întreg proces de conștientizare pentru care de multe ori te-ai întrebat când o să ai timp.

„Suntem deopotrivă jucători și mize, posesori și posedați, puternici și neputincioși”.

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

Edgar Morin este un filozof francez și sociolog al teoriei informației, care a fost recunoscut pentru activitatea sa privind complexitatea și „gândirea complexă”. A fost apreciat si pentru contribuțiile sale academice în domenii diverse precum studiile media, politică, sociologie, antropologie vizuală, ecologie, educație și biologia sistemelor.

Partenerii noștri