Harvey Weinstein ți-e un nume deja cunoscut. Producătorul american de film a devenit notoriu în lumea întreagă în 2017, când acuzațiile de abuz sexual venite din partea a peste 80 de femei din industria filmului la adresa lui au dus la apariția mișcării #metoo.

Scandalul Weinstein a zguduit din temelii Hollywood-ul. Nu uita, vorbim despre un producător de film premiat cu Oscar și Palme d’Or, un om care a lansat cariera unor regizori precum Quentin Tarantino sau Steven Soderbergh. Si nu doar Hollywood-ul s-a cutremurat, ci și politica americană: Harvey Weinstein a fost un suporter al Partidului Democrat și un sponsor important al campaniilor prezidențialilor Barack Obama sau Hillary Clinton.

Documentarul BBC Weinstein – The Inside Story îți arată în detaliu cum a fost posibil ca un important mogul al Hollywood-ului să ajungă în fața justiției abia acum, în condițiile în care acuzațiile la adresa lui au apărut încă din anii 70.

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

Cum arată rețeaua complexă de avocați, jurnaliști și detectivi particulari care l-au ajutat pe Weinstein să iasă cu fața curată din scandalurile în care a fost implicat atâtea zeci de ani, afli din producția BBC Weinstein- The Inside Story.

Partenerii noștri