De câte ori în viață te-ai îndrăgostit de un personaj din filme? De câte ori ți-ai imaginat cum ar fi să vă întâlniți? În ficțiune sau în realitate. Sau, de ce nu?, la intersecția dintre cele două.

Regizorul Woody Allen a făcut acest extraordinar exercițiu de imaginație în filmul său din 1985, Trandafirul roşu din Cairo. Cu obişnuitul lui umor negru, Woody Allen şi-a imaginat o femeie -jucată cu delicatețe şi sensibilitate de Mia Farrow – care, dezamăgită de viața ei casnică, se îndrăgostesteşte atât de profund de un erou de cinema încât acesta iese din filmul lui şi coboară de pe ecran în realitatea ei. Sau în filmul ei?

Tu, spectatorul, eşti cel care decide, urmărind deznodământul acestei povești de dragoste despre impactul emoțional pe care-l are cinemaul asupra noastră.

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

În Trandafirul roşu din Cairo, Woody Allen pare să se întrebe – şi să te întrebe – pe tot parcursul filmului: cât e realitate şi cât e imaginație atunci când te îndragosteşti? Şi, mai ales, cum ai putea ști unde se termină una şi unde începe cealaltă? 

Partenerii noștri