24 aprilie este ziua în care armenii din întreaga lumea comemorează Genocidul la care au fost supuși între 1915 și 1923. La o sută de ani după aceste evenimente, masacrarea a peste un milion și jumătate de armeni, majoritatea cetățeni ai Imperiului Otoman, rămâne în continuare subiect de dispută între armeni și turcii care continuă să nege, la nivel oficial, acest genocid.

Celebrul regizor turc stabilit în Germania, Fatih Akin, îți arată  în filmul său din 2014, The Cut, un episod particular din complexa poveste a Genocidului armean care aruncă încă umbre lungi asupra sângeroasei istorii a secolului XX.
Faih Akin alege să-ți spună povestea unui armean obișnuit, Nazareth Manoogian- jucat de actorul franco-algerian Tahar Rahim – a cărui familie este decimată de forțele Imperiului Otoman care se destramă el însuși în urma Primului Război Mondial.

The Cut, filmul lui Fatih Akin, are o indiscutablă valoare documentară: urmărind povestea armeanului plecat în căutarea ultimilor membri ai familiei sale risipite de istorie, afli detaliile unuia dintre cele mai sângeroase și mai controversate episoade ale Primului Război Mondial: Genocidul Armean.

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

Partenerii noștri