Primul mare block buster lansat în cinematografe după deschiderea acestora e TENET, al lui Christopher Nolan. E disponibil în 2D, dar merită văzut- așa cum recomandă și regizorul – în versiunea IMAX.

Dacă ai văzut Inception, filmul lui Nolan din 2010 despre arhitectura viselor, înseamnă că ești oarecum pregătit pentru acest nou experiment cinematografic, cu intrigă complexă, în care regizorul vorbește despre reversibilitatea timpului.

N-o să-ți dau spoilere, o să-ți spun doar că protagonistul – John David Washington, băiatul lui Denzel – încearcă să manipuleze timpul pentru a împiedica un al treilea război Mondial.

Robert Pattinson și Michael Caine apar și ei în acest film palindrom.

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

Pauză explicativă: Palindromul este acel Grup de cuvinte sau cuvânt care poate fi citit de la stânga la dreapta și de la dreapta la stânga fără să-și piardă sensul iar TENET e prin titlu și numele personajelor o aluzie clară la curgerea timpului în ambele direcții.

TENET, povestea protagonistului jucat de John David Washington, poate fi interpretată și invers, adică scena de început este finalul, iar povestea curge, de fapt, în răspăr, spre începuturile ei. Dacă te-au obosit explicațiile de până acum, e clar, TENET îți va pune neuronii la grea încercare.

Ca și Inception, TENET e un film SMART, care trebuie descifrat, prin urmare trebuie văzut de mai multe ori. De cel puțin două ori

Partenerii noștri