În penultimele episoade din sezonul 3 al serialului Fauda, vei fi martorul unei misiuni imposibile pentru Doron și echipa sa de spioni: o operațiune sub acoperire în Fâșia Gaza. De ce se tem membrii commando-ului din Fauda de acest teritoriu?

Spre deosebire de Cisiordania – teritoriu aflat sub autoritatea Autorității Palestiniene prin aripa sa politică, Fatah, și unde echipa din Fauda beneficiază tot timpul de sprijinul solid al forțelor militare israeliene – Gaza este o enclavă arabă controlată din 2007 de organizația paramilitară Hamas. Fâșia e a treia cea mai dens populată zonă din lume, are granițele cu Egiptul și Israelul închise, e supusă de către Israel unei blocade aeriene și maritime foarte dure, iar lipsa apei, a energiei electrice și a medicamentelor e o realitate zilnică. Pe fondul pandemiei, problemele economice din Fâșia Gaza s-au acentuat, astfel încât ONU anunță că acest teritoriu e în pragul unei catastrofe umanitare.

Cum se vor descurca spionii lui Doron în Gaza – zonă pe care ei înșiși o descriu drept Iadul pe pământ – te invit să vezi în următoarele episoade din Fauda.

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

Partenerii noștri