Câte fotografii ai postat pe social media dintr-un Uber în ultima ta vacanță petrecută într-o locație Airbnb? E suficient să-ți revezi timeline-ul postărilor ca să afli răspunsul. Ceea ce nu știi, probabil, este că cea mai mare parte a banilor pe care i-ai plătit pentru această vacanță s-a dus către companii de tehnologie care își au sediul într-o zonă din sudul Golfului San Francisco, numită Silicon Valley.

Ca să înțelegi mai bine cât de mult influențează oamenii din Silicon Valley lumea în care trăiești, îți propun să vezi documentarul BBC Secrets of Silicon Valley în care jurnalistul Jamie Bartlett investighează dedesubturile acestei lumi a lorzilor tehnologiei. Documentarul îți arată că, în spatele promisiunilor utopice făcute apostolii tehnologiei, se ascund multe realități distopice.

Vei vedea că Airbnb, ai cărei șefi susțin că ajută oamenii din lumea întreagă pentru a-și plăti chiriile, a dus la o creștere devastatoare a chiriilor în orașe precum Barcelona. Vei înțelege cum Uber, care afirmă că schimbă modul în care folosim mașinile pentru a salva planeta, a cauzat un val de sinucideri printre șoferii săi din India. Ce sunt, de fapt, cei din Silicon Valley: inovatori revoluționari care merită admirația ta sau afaceriști cinici care reușesc să plătească taxe insignifiante peste tot în lume? Tu decizi, urmărind documentarul BBC Secrets of Silicon Valley.

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

Partenerii noștri