Imaginează-ți că, timp de o oră, două – cam cât durează o masă cu amicii, să zicem – ai avea acces la toate secretele telefoanelor comesenilor: convorbirile, mesajele, pozele sau video-urile trimise și primite de partenerul tău și de prietenii tăi cei mai buni, pe care îi știi de-o viață. Ai avea sau nu curaj să joci jocul ăsta?

Regizorul italian Paolo Genovese a îndrăznit să facă acest exercițiu de imaginație în filmul său din 2016, Perfetti Sconosciuti. Șapte prieteni buni își etalează în timpul unei cine toate secretele conținute de telefoanele lor. Perfetti Sconosciuti e o comedie smart care îți arată fără menajamente că pe lângă viața publică și cea personală, fiecare dintre noi are și o viață secretă care – poate nu ești mereu conștient de asta – încape toată în acest obiect…un simplu telefon. Ca să înțelegi impactul poveștii imaginate de Genovese îți mai spun doar că Perfetti Sconosciuti a intrat în cartea recordurilor drept filmul cu cele mai multe remake-uri.

Și, după ce vei fi văzut acest film, ar fi interesant să te întrebi: câte mesaje, poze sau apeluri de azi ți-ai dori să le ții departe de ochii și urechile partenerului sau prietenilor tăi?

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

Partenerii noștri