Când vine perioada sărbătorilor, criticii de film se întrec – care mai de care – în a face liste și listuțe de recomandări cinematografice.

Dar ce sens are să-i lași pe critici să-ți strice sărbătorile? Perioada asta e perfectă ca să te răsfeți cu plăcerile tale cinematografice, oricât de siropoase și superficiale ar fi ele.

Unul dintre filmele mele preferate de sărbători este Love Actually, comedia romantică britanică din 2003. Criticii au catalogat filmul acesta -construit ca un puzzle de povești care se petrec în preajma Crăciunului – drept o comedie romantică și ușurică cu prea multe personaje, dar cu o distribuție de-a dreptul șarmantă. Nu cred că regizorul Richard Curtis a vrut să facă artă în Love Actually.

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

Filmul tratează, cred eu, tema sărbătorilor într-o manieră emoțională folosită frecvent în reclamele din această perioadă. Cu toate astea, cred că cinefilii simt nevoia și de astfel de filme emoționale și emoționante. Mai ales de sărbători.

Distribuția de excepție a filmului, care include nume Liam Neeson, Colin Firth, Alan Rickman, Emma Thompson, Hugh Grant, Bill Nighy, sau Rowan Atkinson, mă face să vreau să revăd din când în când – mai ales de sărbători – Love Actually.

Partenerii noștri