Te invit la bordul uneia dintre comediile cele mai lipsite de inhibiții ale celebrului regizor spaniol Pedro Almodovar: Los Amantes pasajeros, Amanții pasageri, cum a fost tradus la noi.

Care-i cel mai rău lucru care ți se poate întâmpla într-un avion? În Los Amantes Pasajeros, Almodovar imaginează cele mai rele scenarii pe această temă. Datorită umorului însă, filmul ăsta poate fi cel mai bun antidot pentru teama de zbor pe care ai resimțit-o, probabil, mai puternic în acest an în care pandemia ne-a schimbat dramatic planurile de călătorie.
Almodovar e un regizor pentru care, de obicei, umorul nu vine niciodată singur, ci e un instrument de care se folosește mai mereu pentru a pune în discuție subiecte serioase: familie, identitate, relații sentimentale…

În Los Amantes pasajeros însă, vei vedea că Almodovar – care-i adună aici pe mulți dintre actorii lui fetiș, Antonio Banderas, Penelope Cruz sau Carmen Maura –  nu vrea nicio clipă să fie serios. Avionul în care se petrece acțiunea filmului e o lume, iar lumea din el e o scenă în care comedia nebună e la ea acasă.

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

Însoțitori de zbor care-și droghează pasagerii și care dansează frenetic pe piesa I m so exited de la Pointed Sisters, drame sentimentale care explodează în spațiul limitat al aeronavei, probleme tehnice dublate de probleme personale, totul o ia razna în acest trip cinematografic în care Almodovar râde cu gura până la urechi de slăbiciunile omenești.
Este, probabil, felul lui Almodovar de a-ți aminti că, atunci când lucrurile merg prost independent de voința ta, cel mai bun mecanism de apărare e râsul.

Partenerii noștri