Sigur te-ai întrebat măcar o dată ce se întâmplă cu un copil abandonat de părinți într-un orfelinat: Care sunt șansele lui de reintegrare și cât de mult contează comportamentul adulților din preajma lui în acest context?

Regizorii belgieni Jean-Pierre și Luc Dardenne au avut aceleași curiozități și, pornind de la un caz particular, au scris și regizat în 2011 Le gamin au vélo, un film tulburător despre copilărie.

Povestea lui Cyrill, un puști de 12 ani abandonat de tatăl său, și a prieteniei sale improbabile cu o femeie de peste 40 de ani, admirabil jucată de Cécile de France, a fost recompensată cu Marele Premiu al Juriului la Cannes.

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

Fără excese sentimentale siropoase, Le gamin au vélo e un film luminos și emoționant despre bunătate și compasiune într-o lume contemporană în care crizele economice vin la pachet cu o dezumanizare șocantă a adulților în raport cu copii. E un film necesar mai ales în această perioadă în care vorbim despre iubire în toate felurile în care ea se manifestă în viața noastră.

Partenerii noștri