Cu siguranță știi cât de importantă e pădurea tropicală pentru protejarea mediului și combaterea încălzirii globale. Te invit acum să descoperi povestea nașterii și evoluției unei păduri tropicale în fascinantul documentar Il était une forêt, al regizorului Luc Jacquet, deținător al unui Oscar câștigat cu un alt film splendid despre natură, Marșul împăratului, din 2005.

În Il était une forêt, povestea pădurii tropicale, îți este narată de botanistul Francis Hallé a cărui voce de bunic sfătos te va purta într-o călătorie hipnotizantă de-a lungul celor câteva sute de ani necesari maturizării unei astfel de păduri. În plus, acest documentar te va învăța câteva lucruri uimitoare despre inteligența vegetală.

De exemplu, că atunci când se simt agresați, arborii se avertizează unul pe celălalt și în consecință frunzele lor devin amare sau toxice. Că pădurea tropicală e capabilă, chimic vorbind, să producă singură ploaia atunci când are nevoie. Sau că există arbori capabili de strategii ce le permit să-și răspândească semințele de pe un continent pe altul.

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

Excelent construit la nivelul imaginii și sunetului, În Il était une forêt e o minunată pledoarie pentru importanța înțelegerii planetei pe care trăiești.

Partenerii noștri