• Femeile de 40-50 de ani sunt mai predispuse să aibă probleme pe termen lung, după infectarea cu coronavirus
  • Studiile britanice au constatat că acestea pot avea simptome persistente, chiar și după externarea din spital

Femeile care au între 40 și 50 de ani au mai multe simptome persistente, după ce au avut Covid-19, scrie Reuters.

Un studiu din Marea Britanie a constatat că la cinci luni după externare, pacientele de vârstă mijlocie, care aveau şi alte probleme de sănătate, cum ar fi diabet, boli de plămâni sau inimă au avut simptome de Covid-19 îndelungate.  

Studiul nostru constată că cele care au avut cele mai grave simptome prelungite tind să fie femei albe, cu vârste cuprinse între 40 și 60 de ani care au cel puţin două probleme de sănătate pe termen lung“, explică Chris Brightling, profesor de medicină de la Universitatea Leicester.

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

Totodată, femeile sub 50 de ani sunt mai predispuse să aibă probleme de sănătate pe termen lung spre deosebire de bărbaţi şi alţi participanţi la studiu mai în vârstă, a arătat un alt studiu, realizat de International Severe Acute Respiratory and emerging Infections Consortium.

Majoritatea au avut simptome persistente multiple după cinci luni, precum dureri musculare şi articulare, oboseală, slăbiciune, probleme de respiraţie şi gândire.

În plus, medicii spun că mai mult de un sfert au avut „simptome specifice de anxietate și depresie“ la cinci luni, iar 12% au avut simptome de tulburare de stres post-traumatic (PTSD).

Partenerii noștri