• Opera Metropolitană din New York îi va plăti pe angajați pentru a compensa „bezna” totală din pandemie
  • Pentru acești bani, condiția este ca angajații să fie de acord cu o micșorare salarială de lungă durată
  • Vor primi cu 30% mai puțin, însă managementul susține că banii vor fi restituiți odată ce economia și veniturile își mai revin după pandemie

Opera Metropolitană s-a oferit să-i plătească pe angajați – care au stat în bezna cortinelor trase încă din aprilie, fără să fie plătiți – cu 1,500 dolari pe săptămână. Pentru asta, condiția este ca sindicatele care îi reprezintă să accepte contracte noi, care includ micșorări salariale de lungă durată, relatează NYTimes.

La două luni de la vestea că Opera va rămâne închisă până în toamna anului 2021, managerul general al Operei Metropolitane, Peter Gelb, a anunțat într-un apel video că instituția este dispusă să încheie un acord cu sindicatele, prin care membrii săi vor primi parțial salariile pe durata pandemiei – subliniind că angajații ar trebui să fie de acord cu o reducere a salariului de 30%, bani care le-ar fi restituiți odată ce compania ajunge la veniturile de dinaintea pandemiei.

„Pentru ca Met să se pună pe picioare, va trebui să facem compromisuri și sacrificii financiare”, a spus Gelb în apelul Zoom, care a fost vizionat în direct de peste 500 de persoane.

Aproximativ 1.000 de angajați cu normă întreagă Met, inclusiv orchestra și corul său, n-au mai fost plătiți din aprilie.

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

Vânzările Operei erau aproximate undeva la 88 milioane de dolari în 2019-2020, însă pandemia a prăbușit aceste proiecții. Gelb a estimat că în toamna anului 2021 și în următorii ani, compania va obține venituri de doar 49 milioane dolari sau chiar mai puțin, motiv pentru care angajații vor continua să primească salarii mai mici.

Sindicatele acuză managementul că profită de contextul actual al pandemiei pentru a reduce salariile – măsuri care îi vor afecta pe angajați pe termen lung.

Partenerii noștri