• Stalin şi Putin şi-au oficiat primele căsătorii în aceeaşi zi de 28 iulie
  • În 1906, Iosif Djugaşvili, viitorul dictator sovietic Stalin, s-a casatorit cu Ekaterina Svanidze
  • În 1983, Vladimir Putin, viitorul preşedinte al Federaţiei Ruse, şi-a oficiat căsătoria cu Lyudmila Shkrebneva
  • Prima soţie a lui Stalin a murit în 1907 de tuberculoză, iar Lyudmila Putin a divorţat de preşedintele rus în 2014
  • Psihologul Keren Rosner spune că marii dictatori sunt incapabili de empatie, aşa că şi-au impus cruzimea şi în relaţiile intime

Viitorul dictator sovietic Stalin şi actualul preşedinte rus Vladimir Putin şi-au oficiat primele căsătorii pe 28 iunie. Diferenţa e că, Iosif Stalin se căsătorea cu Ekaterina Svanidze în 1906, iar Putin cu Lyudmila Shkrebneva în 1983. Soţia lui Stalin era o fată simplă dintr-un sătuc apropiat de Tbilisi. Katya, aşa cum o numea Stalin, a reuşit să-i nască un copil, dar a decedat de tuberculoză în 1907. Pierderea primei soţii l-a afectat pe Stalin. La înmormântare el le-ar fi spus prietenilor ”A murit, şi odată cu ea au murit şi ultimele mele sentimente calde pentru oameni”. Căsătoria lui Vladimir Putin cu Lyudmila Putin a durat 30 de ani. Aceasta a plâns toată noaptea atunci când a aflat că Putin va deveni preşedinte. Pe toată perioada preşedinţiei lui Putin ea a stat departe de marea politică. Doar când o cerea protocolul era alături de Putin. Din 2008 până în 2013 a început să apară foarte rar în public, iar apoi au anunţat că s-au separat.

Dintre politicienii români Călin Popescu Tăriceanu este de departe cel care a avut o viaţă de familie foarte tumultoasă, acum fiind căsătorit cu a cincea soţie. Însă, nu-ţi face iluzii. Căsătoria azi este privită altfel de toţi, iar pandemia a accentuat unele schimbări din societate. Avocaţii spun că numărul divorţurilor în România este pe un trend de creştere.

Keren Rosner, psiholog: „La intensitatea foarte înaltă a dictatorilor care au făcut istorie şi care au avut nişte manifestări foarte grele în societate şi decizii foarte crude, acest comportament s-a prelungit şi în relaţiile lor intime. Femeia a fost un instrument de plăcere, o modalitate de aşi dovedi masculinitatea şi bărbăţia, în nici un caz relaţii intime bazate pe încredere.

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

Adrian Cuculis, avocat: „Cred că putem să vorbim de undeva în jur de 400-500 de cazuri pe care le-am înregistrat pe rolul instanţelor de judecată doar cu privier la chestiuni referitoare la divorţuri. Dacă ne raportăm la jumătatea anului (trecut n.r.) undeva la 50 la sută mai multe.“

Partenerii noștri