- La 25 de ani și după 11 joburi la Londra, Alexandra s-a întors la Brașov
- „Viața în UK îți permite un trai decent, dar îți pierzi rădăcinile”
400 de mii de români din HoReCa loviți de criză, cel puțin jumătate care recunosc sincer că ar merge pe ideea reprofilării sau a plecatului afară. Sunt, însă, și români care în pandemie au ales să se întoarcă. Și nu oricum.
25 de ani, 11 joburi și o facultate terminata în Londra. Acestea sunt cifrele cu care o româncă a ales să revină. Spune că vrea să fie un exemplu ca se poate si că nu exista scuza pentru cei care nu muncesc. Merge contra curentului – în iunie a decis că i-ar fi mai bine la Brașov, cu un job de callcenter.
Mădălina Bucur, corespondent Aleph News: A început de jos, a făcut curat, apoi a lucrat la recepția unui hotel, baristă, chelneriță, 2 ani a fost ofițer de poliție și apoi a lucrat într-o clinică non urgențe. M-a fascinat ca nu s-a rușinat de experiențele ei și le-a împărtășit cu mândrie. Practic e o dovadă de curaj și demonstrează că doar cine nu vrea nu gasește loc de muncă. După 6 ani petrecuți în Londra s-a saturat de zarva de acolo și s-a retras în Brașov, la munte. Acolo a învățat să ia decizii contra timp când lucra în clinca de non urgențe. Unde ajungeau și pacienți în stare gravă și de ea depindea viața lor. A învățat să nu aibă nicio sămânță de rasism, să accepte oamenii cu bune și rele și să lupte pentru ceea ce îșii dorește. Dar vă las să aflați direct de la ea cu ce bagaj de experiențe s-a întors în țară și cum se vede peste 5 ani…
Alexandra Regulă: ”Viața în UK e ok, îți permiți un trai decent, nu ai probleme când vine vorba să îți iei un job nou, dar sunt alte lipsuri, oamenii sunt mai reci, mai individualiști și îți pierzi rădăcinile. Având mai multe joburi și trecând prin experiențe îți dai seama că nu doar banii contează și nu ar trebui să fie prinicipalul motiv pentru care rămâi la un job. Planul pe viitor e învățătoare sau professor undeva la țară, într-un sat de munte. Dascălii pe care i-am avut au avut un impact enorm în ceeea ce sunt astăzi.”