• Planetele Saturn și Jupiter se vor apropia mai mult decât au făcut-o încă din Evul Mediu.
  • Acest eveniment poartă numele de conjuncție și va avea loc pe data de 21 decembrie, în timpul solstițiului de iarnă.
  • Un eveniment similar a avut loc pe 4 martie 1226.

Cele mai mari două planete din sistemul nostru solar se vor apropia mai mult decât au făcut-o încă din Evul Mediu. Rarul eveniment va avea loc chiar înainte de Crăciun. Deci, există câteva lucruri de așteptat cu nerăbdare în ultima lună a anului 2020, notează CNN.

Așadar, în noaptea de 21 decembrie, chiar în timpul solstițiului de iarnă, Jupiter și Saturn se vor apropia atât de mult, încât vor arăta ca o planetă dublă. Acest eveniment poartă numele de conjuncție.

„Alinierile dintre aceste două planete sunt destul de rare, apar o dată la fiecare 20 de ani sau cam așa ceva, dar această conjuncție este excepțional de rară din cauza apropierii dintre cele două planete” a declarat astronomul Universității Rice și profesor de fizică și astronomie Patrick Hartigan.

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

Un eveniment similar a avut loc pe 4 martie 1226. Atunci, planetele s-au aflat la cea mai apropiată distanță din istorie.

Procesul de conjuncție dintre cele două planete a început încă din vară și este tot mai vizibil pe cerul nocturn, acestea înclinându-se tot mai aproape una de celălaltă.

Partenerii noștri