• Copiii petrec din ce în ce mai mult timp online
  • Conținutul de pe internet, fiind atât de divers și nu chiar ferit de cei mici, ar putea fi dăunător din mai multe puncte de vedere
  • Pentru asta, există o platformă „DespreJocuriVideo.ro”, în care părinții au posibilitatea de a controla activitatea pe internet a copiilor
  • A fost dezvoltată de Romanian Game Developers Association (RGDA) şi producătorii de jocuri

Și cei mari au fost copii – în copilărie, adulții de acum ar fi dat orice pentru o oră în plus de joacă în spatele blocului. S-au schimbat generațiile, s-au schimbat și preferințele. Copiii îi roagă acum pe părinți să le mai dea o oră în plus pe tabletă.

Există o platformă care vine în ajutorul părinților, pentru a putea deține controlul asupra conținutului pe care îl accesează copilul. Părinții pot selecta instrumentele de control, și așa vor ști sigur pe ce intră puștiul lor.

Căutând  „desprejocurivideo.ro” pe Google, părinții dau de această platformă de control, la care au contribuit mari companii de jocuri precum Electronic Arts, Ubisoft sau Gameloft.

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

Andreea Medvedovici Per, director executiv RGDA: „Ideea acestei platforme nu este una originală, este o platformă și, de fapt, o campanie pe care o vedem și la colegii din alte țări. S-a hotărât crearea acestor campanii la nivel național pentru ca părinții să știe că industria dezvoltatorilor de jocuri este un aliat al lor. Este doar în beneficiul copilului ca acesta să se poată bucura doar de jocuri specifice și potrivite pentru vârsta lui”

Claudia lucrează de acasă pe timpul pandemiei. Astfel, copilul ei a mutat joaca în mediul online. Spune că este foarte important să monitorizeze ce aplicații folosește copilul.

Claudia Ion, inginer de sistem Oracle: „Dacă nu ești atent la ce se joacă, poate intra în jocuri care să-i influențeze și limbajul, și comportamentul, negative. A crescut foarte mult utilizarea tablete în perioada pandemiei din simplul motiv că stăteam mult mai mult închiși în casă, timpul de joacă afară era limitat. Dacă nu urmărim ceea ce fac copiii în mediul online riscăm să avem mari surprize mai târziu”.

  • 75% dintre copiii cu vârsta 6-15 ani folosesc jocuri video
  • 1 din 5 părinţi se joacă cu copiii jocuri video
  • Doar 52% din părinţi sunt atenţi la ratingurile de vârstă ale jocurilor
  • 59% din părinţi folosesc controlul parental

Partenerii noștri