• Pasionații de jocuri video sunt mai fericiți
  • Studiul cercetătorilor de la universitatea Oxford, la care au participat peste 3.000 gameri, arată că cei care se joacă 4 ore pe zi se simt mai fericiți decât cei care nu se joacă
  • În trecut, studiile susțineau contrariul

„Dacă te joci, ești mai fericit”. Asta e concluzia la care au ajuns cercetătorii de la universitatea Oxford.

Peste 3 mii de gameri au luat parte la un studiu organizat de Institutul de Cercetare din cadrul Oxford.

S-au concentrat pe două jocuri: ”Animal Crossing” de pe Nintendo și celebrul ”Plants versus Zombies”.

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

Iar rezultatul a fost surprinzător.

„Dacă te joci timp de 4 ore pe zi, în fiecare zi, te vei simți mai fericit decât cineva care nu se joacă., spune profesorul Andrew Przybylski, cel care a condus studiul.

În trecut, cercetătorii sugerau că cei care se joacă mai mult sunt și mai nefericiți.

Situația nu mai stă însă așa, pentru că acum gamerii interacționează cu personaje controlate de alți oameni.

Sebastian Ujică, corespondent Aleph News: „Cei 3.000 de oameni care au participat la studiu s-au jucat timp de 4 ore în fiecare zi Animal Crossing sau Plants versus Zombies. Nu știu ce să zic despre Solitaire, de ce nu, merită încercat. Ce au menționat cercetătorii este faptul că aceste jocuri analizate au și un aspect social, cu alte cuvinte, interacționezi cu personaje create de alți gameri, alți oameni – și în plus, ai și recompense, deci încă un stimulent, pe lângă plăcerea de a juca. Există o dezbatere pe tema jocurilor video, pentru că în 2019, OMS a votat ca dependența de jocurile video să fie declarată oficial boală. Totuși, și aceștia admit că această problemă afectează doar un număr mic de gameri, este însă o problemă care trebuie conștientizată. Cercetătorii de la Oxford spun că e bine să ne jucăm, că ne face mai fericiți. Întrebarea care nu are răspuns este: Unde e limita? Când treci de la fericire, la dependență? Depinde de fiecare”

Partenerii noștri