Cum ai putea sărbători ziua de 14 iulie altfel decât savurând delicii culinare? Așa că astăzi te poți delecta cu un desert rupt din paradis, eclerul! L-ai văzut și în filmul The Grand Budapest Hotel” regizat de Wes Anderson. În această comedie din 2014 – desertul este realizat de o patiseră talentată, Agatha. Poartă numele de „Courtesan au Chocolat” și joacă un rol important în poveste, eclerele fiind utilizate într-un plan de evadare. Dar intrebarea este…Cine le-a inventat?
Eclerele au apărut pentru prima dată în Franța, în secolul al XIX-lea. Se crede că au fost inventate de bucătarul francez Marie-Antoine Carême, unul dintre cei mai influenți bucătari ai epocii sale și pionier în arta culinară franceză.
El a avut ideea de a elimina migdalele si de a umple eclerul cu cremă de cafea sau ciocolată și a-l acoperi cu zahăr fondant. Astfel a luat naștere eclerul! Desertul a fost numit inițial „pain à la duchesse” până în anul 1850. Cuvântul „éclair” înseamnă „fulger” în limba franceză.
Prima mențiune în limba engleză a fost într-un articol din Vanity Fair în 1861, iar apoi în Boston Cooking School Cook Book în 1884.
Aceste prăjituri sunt formate dintr-o coajă crocantă de aluat choux, umplută vanilie sau ciocolată și glazurate cu un strat subțire de ciocolată sau de zahăr.
Ingredientele de bază pentru eclere includ apă, unt, făină, ouă și zahăr, care sunt folosite pentru a crea aluatul choux. Aluatul este apoi copt pentru a obține o coajă ușoară și crocantă, și umplut cu diverse creme. Eclerele pot fi decorate în diferite moduri pentru a adăuga un plus de eleganță și gust, cum ar fi glazura cu ciocolată topită, pudră de zahăr, nuci tocate sau cocos. Există și variante moderne ale eclerelor, cum ar fi eclerele cu fructe proaspete sau mango, lime și fistic.
Ia un ecler, ridică un pahar de șampanie și striga „Vive la France!” Simplu si gustos. Bon apetit!
Advertisment
Recomandări
Partenerii noștri