• Yum Bug oferă un meniu complet bazat pe preparate din greieri.
  • Preparatele din greieri sunt mai bogate în proteine și mai ecologice decât carnea tradițională.
  • Insectele comestibile produc cu 80% mai puține emisii de gaze cu efect de seră decât bovinele.

Yum Bug este primul restaurant din Europa care servește exclusiv preparate din insecte. În parcul Finsbury din Londra, acest local oferă clienților o experiență culinară inedită, cu un meniu bazat integral pe greieri. Fondatorii Leo Taylor și Aaron Thomas experimentează din 2018 cu rețete din insecte, iar acum au trecut la nivelul următor și au deschis un restaurant.

Restaurantul oferă o gamă largă de preparate, de la burgeri și hot-dog cu greieri prăjiți până la salate și deserturi exotice. Printre cele mai populare preparate se numără kebabul din chiftele de greieri și salata Caesar cu greieri tocați. Iubitorii de dulce pot încerca baklava cu caramel și sorbet cu greieri. Porțiile sunt mici, iar ospătarii sunt pregătiți să ghideze clienții neobișnuiți cu acest tip de mâncare.

De ce să alegi insectele în meniu?

Greierii sunt o sursă excelentă de proteine, au 50% mai mult conținut de proteină decât carnea de vită și mai puține calorii. În plus, insectele sunt considerate o alternativă ecologică la carnea tradițională pentru că produc mai puține emisii de gaze cu efect de seră. Consumul de greieri și alte insecte comestibile a fost reglementat din 2023, iar aceste ingrediente pot fi servite prăjite, uscate sau sub formă de pudră.

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

„Insectele comestibile pot ajuta la crearea unui sistem alimentar mai sănătos și mai durabil pe termen lung” au spus Leo și Aaron, fondatorii restaurantului.

Citește și

Partenerii noștri