• Să mori de influență greșită. Minutele de faimă vin cu costuri mari. Un britanic de 26 de ani a căzut de pe cel mai înalt pod suspendat din Spania ca să genereze conținut pentru social media. Social media face victime nu numai în rândul celor care vor un selfie. O fată de 15 ani din Călărași a murit aseară în timp ce încerca o provocare periculoasă de pe TikTok.
  • Îți umpli farfuria, mănânci tot! Altfel, mai pune-ți pofta-n cui! Legea anti-risipă din China – care ii obligă pe clienții restaurantelor să plătească ce rămâne pe masă – prinde tot mai mult și în Europa. Întrebarea e când o va aplica România, care este campioană la aruncat mâncare. În medie, fiecare român aruncă pe zi echivalentul unei mese.
  • Ce se întâmplă în Berlin, rămâne în Berlin – cluburile din capitala Germaniei bagă camerele telefoanelor în întuneric. Fiecare client primește un sticker la intrarea în club și este obligat să-și acopere camera smartphone-ului până pleacă din club.
  • S-a rezolvat, nu se face. Buldozerele lui Nicușor Dan au câștigat lupta cu gardurile lui Băluță. Au ajuns la un plafon – planșeul de la Unirii nu se mai repară. Deocamdată. Primarul de la Sectorul 4 și-a strâns șantierul și a plecat, nu înainte de a-l acuza pe primarul general că i-a rănit doi colegi cu excavatoarele
  • Dispar tururile în care turiștii erau plimbați noaptea prin barurile din oraș. „Gata, mergeți la muzee!” anunță primarul din Praga, care e deranjat că prea multă lume asociaza capitala Cehiei cu un loc in care vin oamenii să se imbete.
  • În vremurile in care România pierde in serie procese la CEDO din cauza conditiilor proaste din inchisoare, există și metoda olandeză: pune-i pe infractori la muncă in folosul comunității. 20 de inchisori au fost inchise iar numărul deținuților a scăzut cu 40% în ultimii 20 de ani.

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

Partenerii noștri