• Tom Turcich și câinele lui, Savannah, fac înconjurul lumii pe jos.
  • Turcich a intrat în Cartea Recordurilor drept al zecelea om care înconjoară globul.
  • Savannah este primul câine care merge în 38 de țări pe jos.

Tom Turcich, un aventurier din New Jersey, și câinele său, Savannah, au reușit imposibilul. După șapte ani pe drumuri, cei doi s-au întors acasă. Tom devine al 10-lea om care a mers în jurul lumii. Savannah este primul câine care a făcut acest lucru.

Tom și Savannah au fost întâmpinați cu o mare sărbătoare. Prieteni, familie și mulți oameni din comunitate au venit să-i felicite. A fost un moment incredibil. După ce au parcurs șase continente și 38 de țări, Tom și Savannah au ajuns acasă.

După ce s-a întors, Tom s-a simțit pe un nor de fericire timp de trei luni. Totul părea perfect. Dar după acea perioadă, realitatea l-a lovit. S-a simțit pierdut. Viața lui, timp de șapte ani, fusese dedicată acestui scop. Acum, călătoria se terminase. Și el trebuia să-și găsească un nou drum.

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

Cum se simte viața după „your greatest adventure”?

„Viața merge mai departe, chiar și după ce o mare aventură se termină,” spune Tom.

Turcich a povestit cât de importantă este Savannah pentru el. „Nu știu dacă aș fi reușit fără ea. Nu ar fi fost la fel de bine,” spune el. Pentru cei doi, călătoria a fost o provocare incredibilă. Au mers între 29 și 38 de kilometri pe zi.

Turcich și-a împărtășit povestea în memoriile sale, „The World Walk”. Cartea povestește despre drumul lor, despre frumusețea și dificultățile întâmpinate, și despre legătura specială dintre un om și câinele său.

„Savannah a fost sufletul acestei călătorii,” spune Tom. „Nu-mi pot imagina cum ar fi fost fără ea.”

Citește și

Partenerii noștri