Cine nu a auzit de tortul Red Velvet? Este unul dintre cele mai apreciate deserturi premium, adorat de aproape toată lumea pentru textura sa fină, gustul subtil de ciocolată și, bineînțeles, culoarea sa vibrantă. Dar, dincolo de aspectul său atrăgător, tortul Red Velvet ascunde o istorie fascinantă.
Primele mențiuni datează din perioada victoriană din secolul al XIX-lea. Deși culoarea roșie nu era încă prezentă, aceste torturi au pus bazele unei tradiții care avea să evolueze în moduri neașteptate. Desertul avea o nuanță maroniu-roșiatică,datorită reacției chimice dintre ingredientele de bază- cacao, oțet și lapte bătut.
În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, când rațiile de alimente erau strict limitate, brutarii au fost nevoiți să devină creativi. Aceștia au început să folosească suc de sfeclă fiartă.
O altă teorie începe la faimosul hotel Waldorf Astoria din New York, în anii 1950. Potrivit legendei, un client a fost atât de încântat de acest desert încât a cerut rețeta de la hotel. Când a descoperit că a fost taxat cu o sumă exorbitantă pentru rețetă, acesta, indignat, a decis să împărtășească rețeta cu alte persoane. Astfel, tortul Red Velvet a început să fie cunoscut și pregătit în tot mai multe localuri.
Astăzi este un simbol al eleganței și al răsfățului. De la torturi festive până la cupcakes sau chiar înghețată, Red Velvet a cucerit inimile gurmanzilor din întreaga lume. Cum îl prepari? Ai nevoie de făina, cacao, praf de copt, bicarbonat de sodiu și sare, pe care le cerni și le amesteci într-un bol mare. Într-un alt bol, amesteca zahărul și uleiul împreună cu un mixer până obții o compoziție omogenă. Adaugă ouăle și apoi Încorporează extractul de vanilie. Într-un vas mic, amestecă laptele bătut cu oțetul și colorantul alimentar roșu (care poate fi opțional). Adaugă treptat amestecul de lapte bătut în compoziția cu ouă, alternând cu amestecul de făină. Împarte compoziția în mod egal între cele două tăvi pregătite și coace blaturile timp de 25-30 de minute. Următorul pas- glazura. Într-un bol mare, bate crema de brânză și untul împreună până obții o compoziție fină și cremoasă. Adaugă zahărul pudră și extractul de vanilie. Apoi asamblează tortul.
Simplu si gustos. Poftă bună!

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

Partenerii noștri