• „Enescu, jupuit de viu” este selectat la Festivalul din  LA, una dintre cele mai prestigioase platforme de promovare a producțiilor independente.
  • Producția este nominalizată pentru cel mai bun lungmetraj.
  • „Enescu, jupuit de viu” se lansează în România în cadrul a peste 30 de proiecții de gala.

Filmul „Enescu, jupuit de viu”, regizat de Toma Enache, este inclus oficial în selecția Festivalului Internațional de Film Arpa. Festivalul este o platformă de referință pentru cinematografia independentă la nivel global. Evenimentul are loc anual în Los Angeles și aduce laolaltă regizori din întreaga lume.

Din distribuția peliculei fac parte Mircea Dragoman, Theodora Sandu, Filip Ristovski, Adrian Titieni, Kira Hagi și mulți alții.

Ce spune Toma Enache despre filmul său?

„Enescu este un vis împlinit al tuturor românilor. Așa cum toate popoarele își revendică, onorează și promovează marile personalități prin cărți și filme, am considerat că este datoria noastră să realizăm un film artistic despre George Enescu. Noi ne-am împlinit acest vis. Acum avem nevoie de sprijinul dumneavoastră să ne ajutați să-l arătăm lumii. Am filmat pentru această producție în instituții de cultură emblematice din România (din București, Ploiești, Tecuci, Iași) și ne-am bucurat de sprijinul unor personalități de talie internațională ale muzicii clasice, precum dirijorii Cristian Măcelaru, Daniel Jinga, Vlad Vizireanu și Gabriel Bebeșelea, compozitorul Sebastian Androne-Nakanishi, violoniștii Alexandru Tomescu și Rafael Butaru, tenorul Andrei Apreotesei, tenorul Andrei Fermesanu, pianistul Alexandru Burcă și alții.”

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

Când e disponibil Enescu pentru compatrioți?

Românii vor putea viziona în premieră filmul „Enescu, jupuit de viu” odată cu venirea lunii noiembrie. Lansarea va avea loc prin peste 30 de proiecții de gală în toată țara, începând pe 2 noiembrie la Iași, urmată de București pe 4 noiembrie, Ploiești pe 5 noiembrie și Constanța pe 6 noiembrie.

Citește și

Partenerii noștri