• MINA Museum își celebrează primul an cu o nouă expoziție care combină tehnologia imersivă cu operele marilor pictori români.
  • Evenimentul va fi accesibil publicului larg din 13 septembrie.
  • Muzeul MINA a strâns peste 300.000 de vizitatori de-a lungul unui an.

MINA Museum împlinește un an de la deschidere și marchează acest moment cu o expoziție specială. Evenimentul expune operele celor mai faimoși pictori clasici români prind viața într-un format imersiv digital.

Pe 13 septembrie, arta clasică este combinată cu tehnologia de ultimă generație. Ești întâmpinat de culori vibrante și un univers sonor aparte menit să-ți ofere alte perspective.

MINA lansează lucrările celor mai importanți pictori clasici români: Theodor Aman, Nicolae Grigorescu, Ștefan Luchian și Nicolae Tonitza.

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

Spectacolul „Cei mai faimoși pictori clasici români” aduce la viață peste 60 de capodopere și schițe iconice din colecțiile muzeelor naționale. Printre acestea, se numără opere emblematice precum: „Carul cu Boi”, „Albăstrele”, „Unirea Principatelor”, și „Cap de copil”.

Muzeul revitalizează valorile de patrimoniu și publicului o experiență care îmbină inovația tehnologică, exprimarea artistică și participarea activă.

Fiecare lucrare este reinterpretată digital și îți oferă o experiență vizuală captivantă, în care tradiția și inovația se împletesc armonios. Spectacolul este realizat în colaborare cu 7 muzee din țară.  Acesta va fi disponibil în perioada 13 septembrie 2024 – 1 martie 2025.

MINA a mai abordat în trecut spectacole imersive dedicate artiștilor internaționali, precum Monet și Van Gogh. Bazat pe picturi celebre, proiectul a oferit publicului român noutatea artei imersive. Experiența artei tehnologizate vine cu transpunere și cu o trăire mai autentică.

Partenerii noștri