A fost odată ca niciodată, în inima orașului New Orleans, o tânără pe nume Tiana, care avea un vis îndrăzneț și dulce ca zahărul. Tiana nu era o fată obișnuită—ea era o bucătăreasă cu o pasiune uriașă care reușea să aducă bucurie oamenilor prin mâncarea sa. Visul ei era să-și deschidă propriul restaurant. Ai văzut-o și tu în Prinţesa şi Broscoiul. Vedeta culinară a filmului Disney este rețeta celebră a Tianei de beignets. Nu sunt gogoși obișnuite, ci mici perne rupte din rai, prăjite până devin aurii și apoi acoperite cu zahăr pudră.
Variații ale aluatului prăjit se regăsesc în bucătării din întreaga lume; cu toate acestea, beignet” este un termen francez și înseamnă „prăjitură prăjită”. Desertul a fost adus în New Orleans în secolul al XVIII-lea de coloniștii francezi și a devenit un simbol al orașului.
În zilele noastre, gustul desertului a fost îmbogățit cu diverse arome. În afara versiunii clasice, poți savura beignets umplute cu dulceață, ciocolată, cremă de vanilie, dar dacă ți-e poftă de ceva sărat, poți opta pentru cele umplute cu brânză, carne sau legume. În plus acum există variante vegane sau fără gluten.
În mod tradițional, desertul se prepară dintr-un aluat simplu de făină, apă și deseori ouă. Aluatul este lăsat să crească, apoi este tăiat în forme pătrate sau dreptunghiulare și prăjit până devine pufos. După prăjire, beignet-urile sunt acoperite cu zahăr pudră din abundență sau miere. Unii patiseri folosesc Aluatul Choux pentru că este mai delicat, dar poate fi înlocuit și cu unul făcut din făină de orez sau din castane. În Corsica, beignet-urile făcute cu făină de castane sunt cunoscute sub numele de „fritelli”. Se servesc cel mai bine fierbinți cu o ceașcă de cafea. Simplu și gustos. Poftă bună!

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

Partenerii noștri