„Vrei să iei puțin din acest muesli? Este delicios”.

Asta îl întreabă Charles pe fiul său în vestitul serial „The Crown”, un mic detaliu adăugat de creatorul Peter Morgan pentru a reda corect particularitățile regale britanice. Pentru că da, regele Charles mănâncă într-adevăr muesli în fiecare zi la micul dejun.


Muesli este un amestec sănătos și hrănitor, originar din Elveția, apărut la sfârșitul secolului al XIX-lea. A fost creat inițial de medicul elvețian Maximilian Bircher-Brenner pentru a oferi o alternativă sănătoasă la micul dejun tradițional bogat în carne. Cuvântul „muesli” provine din limba germană și înseamnă „piure” sau „terci”. Începând cu anii 1920, cerealele au fost oferite în restaurantele vegetariene și au devenit o parte integrală a meniului. În anii 1940-50, muesli-ul a fost prezent pe mesele din închisori, mănăstiri și în cadrul armatei în cea mai mare parte a timpului.

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII


Ingrediente tipice ale accestui preparat includ fulgi de ovăz, semințe de in, semințe de floarea-soarelui, nuci, fructe uscate precum stafide, mere uscate sau caise uscate. Pentru a prepara muesliul, aceste ingrediente uscate sunt amestecate împreună în proporții dorite și se pot adăuga lapte, iaurt sau suc de fructe pentru a le hidrata.


Desertul este versatil, în funcție de preferințele personale și de ingredientele disponibile. Unele persoane preferă să adauge semințe de chia sau semințe de susan pentru un plus de nutrienți. Daca vrei un muesli mai dulce – il poti decora cu miere sau ciocolată neagră.

Muesliul este apreciat pentru conținutul său bogat în fibre, vitamine și minerale, este perfect pentru micul dejun. Simplu și gustos, așa că… Poftă bună!

Partenerii noștri