• Pantofii au fost purtați de Elvis atât pe scenă, cât și în afara ei în anii 1950.
  • Alan Fortas a primit perechea de pantofi când cântărețul a fost recrutat în armată.
  • Artistul a cumpărat pantofii după interpretarea melodiei „Blue Suede Shoes”.

Pantofii albaștri de piele intoarsa ai lui Elvis Presley, un simbol al statutului său legendar în istoria rock and roll, au fost vânduți vineri la licitatie cu aproximativ 141.000 de euro, scrie The Guardian.

 Acești pantofi purtați de Regele Rock and Roll atât pe scenă, cât și în afara ei în anii 1950, a fost vânduți la o licitație organizată în Wiltshire.

„Sunt cât se poate de iconici”, a afirmat despre pantofi licitatorul Andrew Aldridge.

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

Pantofii au fost dăruiți prietenului lui Elvis, Alan Fortas, când cântărețul a fost recrutat în armata americană. Elvis și-a împărțit bunurile, inclusiv acești pantofi memorabil, înainte de serviciul său în armată, subliniind valoarea sentimentală a acestora.

Autenticitatea pantofilor albastri de piele intoarsa a fost confirmata de Jimmy Velvet, un apropiat al lui Elvis Presley. Acești pantofi ar fi fost cumpărați de artist după interpretarea melodiei „Blue Suede Shoes de pe albumul său de debut în 1956. Ulterior, pantofii au fost expuși în diferite muzee de-a lungul anilor.

Elvis s-a născut în 1935 în Tupelo, Mississippi și s-a mutat la Memphis la 13 ani. Și-a început cariera muzicală la Sun Records în 1954, fiind un pionier al genului rockabilly. A devenit vedetă internațională în 1956 și a vândut peste un miliard de înregistrări. Elvis Presley a  influențat și numeroși artiști rock. A decedat în 1977 la vârsta de 42 de ani.

Sursa: The Guardian, Henry Aldridge & Son/PA

Sursa: The Guardian, Henry Aldridge & Son/PA

Partenerii noștri