• Marii maeștri vor concura la turneul de șah pentru premii de 1,5 milioane de dolari.
  • Etapa „Grand Chess Tour” din România va avea loc între 24 iunie și 6 iulie.
  • Șahul rămâne unul dintre cele mai populare jocuri de strategie din lume.

Prima etapă a unuia dintre cele mai importante turnee internaționale de șah, „Grand Chess Tour”, are loc în București. Turneul anunță un line up de excepție, cu jucători consacrați dar și tineri talentați care au șanse la titlul mondial în acest an.

Marii maeștri vor concura pentru premii totale de 1,5 milioane de dolari. Cele cinci etape ale circuitului vor avea loc în Polonia, România, Croația și SUA între mai și august 2024. Etapa „Grand Chess Tour” din România va avea loc între 24 iunie și 6 iulie.

Cine participă la turneu

Nouă dintre cei mai buni șahiști ai lumii au fost invitați să participe la toate etapele. Dintre participanți, trei s-au calificat automat prin clasarea pe primele trei locuri în 2022. Ceilalți șase au fost selectați pe baza ratingului URS și FIDE.

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

„Am reunit cei mai buni jucători de șah din întreaga lume, astfel că turneul va evidenția atât experiența campionilor renumiți, cât și a noii generații ajunsă pe prima scenă mondială a șahului”, a zis Michael Khodarkovsky, director executiv al GCT.

Grand Chess Tour 2024 aduce nouă dintre cei mai buni jucători de șah la București.

Iată lista celor nouă participanți: Fabiano Caruana (SUA, 2789), Maxime Vachier-Lagrave (Franța, 2766), Wesley So (SUA, 2765), Gukesh Dommaraju (India, 2719), Ian Nepomniachtchi (FIDE, 2783), Alireza Firouzja (Franța, 2774), Anish Giri (Olanda, 2743), Rameshbabu Praggnanandhaa (India, 2758) și Nodirbek Abdusattorov (Uzbekistan, 2759).

Prin combinația sa unică de strategie, inteligență și competiție, șahul continuă să captiveze mințile oamenilor, de la începători la maeștri, făcând din el unul dintre cele mai populare jocuri de strategie din lume.

Partenerii noștri